Olen jo muutamaan kertaan maininnut University of Rhode Islandin kirjastossa toimivan tekoälylaboratorion, AI Labin, ja vihdoin muutama viikko sitten minulla…
Yleisvaikutelmista yksityiskohtiin eli jatkan vielä hieman edellisen kirjoituksen aihepiiristä ja kirjoittelen ajatuksiani paikallisista (korkeakoulu)kirjastoista. Tällä kertaa nostan esiin muutamia silmiini…
Olen syksyn aikana käynyt noin parissakymmenessä kirjastossa. Joukkoon mahtuu isoja yliopistokirjastoja Washington DC:n alueella ja Rhode Islandissa, ikonisia vanhoja kirjastorakennuksia…
Olen aina pitänyt uusiin ihmisiin tutustumisesta myös työyhteyksissä, mutta verkostoitumista en ole kokenut omaksi jutukseni. Julkisella sektorilla työskentelevänä humanistina olen…
Terveisiä Minneapoliksesta! Olen tähän asti pysytellyt visusti itärannikon tuntumassa, mutta Fulbright visiting scholar enrichment seminar tarjosi houkuttelevan mahdollisuuden nähdä kaupunki…
Tiedonhaku on ydinasioita kirjastotyössä ja olenkin ollut kiinnostunut myös siitä, mitä uusia mahdollisuuksia tekoälyn kehitys tuo tiedonhakuun. Aihe on varsin…
Minulla on koko viikon ollut työn alla hieman faktapitoisempi teksti tänne, mutta flunssan potemisen ja tapaamisten keskellä se on edistynyt…
Vuosi sitten katsoin Fulbright MCPD-hakemuksen budjettiliitettä ja mietin, miten ihmeessä sitä osaakin arvioida elin- ja muita kustannuksia maassa, jossa en…
Yhdysvallat on iso maa, englannin kielialue on suuri ja kirjastonhoitajien ammattikunta huomattavasti suurempi kuin Suomessa. Ei olekaan ihme, että kirjastoalalla…
Fulbright-syksyn puoliväli on käsillä. Alan oivaltaa, että kaiken mahdollisen aihetta liippaavan lukeminen on mahdotonta, ja nyt pitää entistä selkeämmin rajata,…