Asia asialta kohti lähtöpäivää

Vapaa töistä saatu ✓
Viisumit ✓
Lentoliput ✓
Asunto Washingtonissa ✓
Väliaikaisvuokralainen omaan asuntoon ✓
Päiväkodin poissaolot ilmoitettu ✓
Pakkaaminen aloitettu ✓

Viisumihaastattelun jälkeen Kaivopuistossa
Viisumit kunnossa! Helpottunein fiiliksin Kaivopuistossa viisumihaastattelun jälkeen.

Päivät tuntuvat kuluvan asioita checklistiltä merkiten. On isompia asioita ja pienempiä asioita, nopeasti hoidettuja juttuja ja niitä, jotka edistyvät pikkuhiljaa ja tulevat valmiiksi vasta juuri ennen lähtöä. Kesäkuun tavoin voin yhä todeta, että edelleen kuljetaan käytännön asiat edellä.

Kaiken kaikkiaan moni asia on lutviutunut kivuttomammin kuin olisin osannut arvata, mutta toki yllätyksiin pitää vielä varautua ainakin henkisesti. Asunnon metsästyksen odotin vievän paljon aikaa, mutta lopulta koko prosessi toden teolla aloittamisesta asunnon varmistumiseen meni viidessä päivässä, ja kahdesta hyvästä vaihtoehdosta valitsimme kellariasunnon Mount Pleasantin alueella (Mount Pleasant ei muuten mitä ilmeisemmin ole ihan harvinainen paikan nimi englanninkielisessä maailmassa jos on Wikipediaa uskominen!).

Etukäteen olin ajatellut, että Airbnb olisi todennäköisin paikka löytää asunto, mutta lopulta Sabbatical Homes oli meille ratkaiseva sivusto. Airbnb:n hyvä puoli olisi ollut se, että rahaliikenteen olisi voinut hoitaa luottokortilla. Nyt maksoimme takuuvuokran Paypalilla ja hieman kyllä jännitti maksaa suhteellisen suuri summa rahaa ventovieraalle ihmiselle niin, että tunnistetietona oli pelkkä gmail-osoite.

Kolme passia, joiden välissä on Yhdysvaltain viisumit.
Kolme kappaleita valmiita viisumeita passien välissä.

Lähtöön on nyt aika tasan kuukausi aikaa. Seuraavaksi on aika laittaa käytännön asiat toviksi taka-alalle ja valmistautua tapaamisiin, joita olen sopinut elokuulle Suomessa tekoäly-projektiini liittyen. Viimeiset viikot ennen lähtöä pitää taas pyhittää pakkaamiseen ja oman kodin järjestämiseen vuokralaista varten. Kaikki tämä tietysti päivätyön ja perusarjen rinnalla. Jos minulta tässä vaiheessa kysyttäisiin vinkkejä tuleville Fulbrightereille, varmaan yksi keskeinen neuvo olisi vapaan pitäminen päivätyöstä jo ennen lähtöä, jotta ennakkojärjestelyitä ei tarvitse tehdä hirveässä kiireessä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *