Ensivaikutelmia Washington DC:stä

Olemme viettäneet nyt reilut neljä päivää Washington DC:ssä. Olemme kotiutuneet kellariasuntoomme, purkaneet tavarat, hankkineet kirjastokortit, metrokortit, läheisen ruokakauppa Giantin kanta-asiakaskortit, paikalliset liittymät ja tehneet erilaisia tarpeellisia ostoksia legoista pyykkiaineeseen ja ruokatavaroihin. Olen myös avannut pankkitilin Fulbright-apurahan maksua varten. Käytännön asioista ei siis pääse eroon vielä tässäkään vaiheessa! Huomenna on edessä ensimmäinen päivä yliopistolla, tavoitteena osallistua orientaatioon ja saada yliopiston ID-kortti.

Uusi kirjastokortti ja kaupan kanta-asiakaskortti.
Sekä kirjastokortista että Giantin kanta-asiakaskortista sai heti kättelyssä kaksi versiota: luottokorttimallisen ja avaimenperään sopivan. Näppärää!

Asumme Mt. Pleasantissa, joka on kaupunginosa Washington DC:n luoteisosassa eli oikealla suunnalla University of Marylandiin kulkemista ajatellen. Kaupunginosan rakennuskanta on pitkälti viktoriaanista ja välillä voisi melkein kuvitella kävelevänsä Lontoon kaduilla. Kadut ovat rauhallisia. Autojen ääniä toki kuuluu, mutta äänimaailmassa on toistaiseksi ollut eniten totuttelemista sirkkojen sirittämiseen. Näköhavaintoja sirkoista ei vielä ole, mutta kovaa ääntä ne pitävät, joten kuvittelen ne kooltaan varmasti suuremmaksi kuin ne oikeasti ovatkaan. Alueella asuu paljon latinoita, ja espanjaa kuulee lähikortteleissa oikeastaan yhtä paljon kuin englantiakin. Lähellä on paljon latinoruokakauppoja ja -ravintoloita ja niissä ruokalajeja, joista itse ei ole kuullutkaan. El Salvadorilaiset Pupusat jäivät heti nimensä puolesta mieleen, niitä pitää ehdottomasti maistaa kasvisversiona.

Talojen julkisivuja kadun varrella Mt. Pleasantissa Washington DC:ssä.
Iltakävelyllä kotikulmilla Mt. Pleasantissa.

Olemme Arlingtonin puolelle suuntautunutta ostoskeskusreissua lukuunottamatta pysytelleet kotikulmilla eli Mt. Pleasantissa ja Columbia Heightissa. Meitä lähellä sijaitsevan eläintarhan lisäksi ainoa nähtävyys, josta olemme nähneet edes vilauksen metron ja auton ikkunasta on Washington Monument. Turistikierrosten aika varmasti tulee, kunhan lämpötila laskee (tämä kolumni kuvailee hyvin viime päivien säätilannetta täällä) ja arki alkaa rullamaan! Nähtävyyksiä ei vielä ole osannut kaivata kun jo arjessa riittää kaikenlaista pientä havainnointia.

Seinällä oleva värikäs taulu paikallisen pankin konttorissa.
Pankkitilin avaaminen sujui varsin hitaassa tahdissa, mutta onneksi seinien tauluissa oli katseltavaa.

Projektistani en ole päässyt vielä keskustelemaan muiden paitsi rajalla olleen virkailijan kanssa. Kysyttäessä kerroin, minkä aiheen parissa työskentelen ja tähän virkailija totesi, että “oh, AI is everywhere!”. Niinpä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *