Järjestäytymistä

Lähtöä edeltävinä viikkoina sähköpostiini kertyi kasa viestejä ja kalenterimerkintöjä syksyn varalle. Hyväksyin niitä sen kummemmin ajattelematta, ja nyt olen vihdoin ehtinyt käydä niitä läpi. Kalenterissa on itse sopimiani tapaamisia esimerkiksi American Library Associationin ja New York Public Libraryn yhteyshenkilöiden kanssa, kontaktihenkilöni sopimia tapaamisia esimerkiksi Library of Congressiin ja muutamaan muuhun paikalliseen yliopistoon, ja lisäksi erilaisia yliopiston kirjaston tapahtumia ja kokouksia (joista suurimmasta osasta en tilaisuuden nimen perusteella oikeastaan tiedä, mistä on kyse). Minulla on myös noin kymmenen nimen lista University of Marylandin kirjaston erään yksikön työntekijöistä, jotka haluavat tavata minua ihan kahden kesken.

Viikko sähköisestä kalenterista
Kalenterini eräänä tulevana syyskuun viikkona.

Toistaiseksi sovitut tapaamiset ovat enemmänkin yleisesti kiinnostavia ja tekoälyprojektini kannalta kiinnostavia tahoja on ainakin toistaiseksi vähemmän. Ensi viikon tavoitteena on ottaa yhteyttä muutamaan henkilöön tai instituutioon, jotka voisivat viedä omaa projektiani eteenpäin – yhtä heistä olenkin jo tavoitellut, mutta viimeisimpään viestiini en ole saanut vastausta. Yleisellä tasolla olen kuitenkin ollut yllättynyt, kuinka hyvin olen saanut vastauksia ja tapaamisia sovittua, sillä olen aikaisemmilta fulbrightereilta kuullut, että tämä ei välttämättä ole helppoa. Haluan ajatella, että tämä johtuu kirjastoihmisten poikkeuksellisesta avuliaisuudesta maailmankolkasta riippumatta!

Mikä tahansa tapaaminen on tilaisuus kertoa omasta projektista, Fulbright-ohjelmasta, Suomesta ja/tai suomalaisista kirjastoista, ja olen ajatellut suhtautua varsin avoimin mielin erilaisiin vastaan tuleviin tilaisuuksiin ja ihmisiin. Toisaalta pitää kuitenkin pitää huolta siitä, että projektillekin jää aikaa. Sille, mitä täällä pitäisi saada aikaan ei ole kovin selkeitä tulostavoitteita minkään ulkoisen tahon puolesta, mutta projektisuunnitelmaan kirjaamiani suunnitelmia olisi hienoa vihdoin päästä toteuttamaan, sehän tämän stipendikauden idea lopulta on!

Huomenna arki varsinaisesti alkaa eli tapaan UMD:n kirjastolaisia ensimmäistä kertaa, näen yliopiston työtilani ja saan myös toivottavasti selvyyden moneen vielä hieman epäselväksi jääneeseen kalenterimerkintään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *