Minulla on koko viikon ollut työn alla hieman faktapitoisempi teksti tänne, mutta flunssan potemisen ja tapaamisten keskellä se on edistynyt sen verran hiljaista tahtia, että päätin kirjoittaa hieman nopeamman jutun, ettei kirjoitustauko käy liian pitkäksi tai kirjoituskynnys liian korkeaksi!
Viimeisen viikon ajan olen ollut enemmän tai vähemmän flunssainen, mutta siitä huolimatta olen ehtinyt varsin paljon niin työtapaamisten osalta kuin turismin saralla. Meillä oli Suomesta vieras, ja sen innoittamana ajelimme viikonloppuna Skyline Drivea pitkin (maisemien ihastelun lisäksi opimme, että kansallispuistoon sisäänpääsemiseksi saattaa joutua odottamaan pari tuntia autoletkassa), tutustuimme University of Virginian kampuksen hienoon Rotundaan ja kävimme katsomassa lentokoneita ja avaruussukkuloita hieman Washington DC:n ulkopuolella olevassa museossa. Tänään puolestaan kävimme meitä melko lähellä sijaitsevan The Phillips Collection -taidemuseon iltatapahtumassa. Luulen, että tahti tulee olemaan yhtä tehokas seuraavan kuukauden aikana, vielä on paljon nähtävää ja tehtävää!
Työsaralla olen käynyt tutustumassa American Universityn kirjastoon, joka nousi tilojensa osalta oikeastaan suosikikseni näkemistäni yliopistokirjastoista. Aion kirjoittaa tänne blogiinkin vielä kuvien kera koosteen kaikista tekemistäni kirjastovierailuista. Eilen kävin tapaamassa LC Labsin ihmisiä Library of Congressissa sekä osallistuin verkkokokoukseen, jossa NASAn edustaja kertoi heidän automaattisen sisällönkuvailun projektistaan. Huomenna puolestaan tapaan Urban Librariesin edustajaa, jonka kanssa puhun heidän tekoälyyn liittyvästä aloitteestaan (en vielä ihan täysin hahmota mitä he käytännössä ovat tekemässä, joten käytän näin epämääräistä termiä). Viikon mittaan olen myös seurannut muutamia kirjaston opetustuokioita sekä UMD:ssa että American Universityssä. Alunperin ajattelin seuraavani enemmänkin opetusta, mutta lopulta tämä taisi jäädä näihin muutamiin tunteihin. Ehdin kuitenkin todeta, että aika samoista asioista sitä puhutaan opiskelijoille sekä Suomessa että täällä.
Hieman ennen saapumistani sain listan University of Marylandin kirjaston tietyn yksikön kirjastonhoitajista, jotka olivat kiinnostuneita tapamaan minua kahden kesken. Nyt olen päässyt reilun kymmenen nimen listan melkein loppuun asti. Homma on tuntunut ajoittain urakalta, koska tapaamisten koordinointiin on mennyt oma aikansa eivätkä listalla olevat henkilöt suoranaisesti työskentele projektiini liittyvien asioiden parissa. Lähes kaikkia olen tavannut lounaan merkeissä ja joidenkin kanssa olen tainnut puhua enemmän muita kuin kirjastojuttuja. Tässä vaiheessa syksyä voin kuitenkin todeta idean kahdenkeskisistä tapaamisista olleen oikein hyvä. Lounasseurakin on aina tervetullutta, mutta ennen kaikkea olen tapaamisten kautta saanut eri näkökulmia asioihin, kuullut monia tarinoita ihmisten työurista ja olen päässyt suuntaamaan kysymyksiäni myös muille henkilöille kuin hostillenikin.